Banden wisselen

Het belang van goede banden is enorm groot. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen moeten de banden van uw auto in goede staat verkeren. Daarom controleren wij uw banden bij elke bandenwissel nauwkeurig. De conditie van het rubber, de profieldiepte en de bandenspanning moeten immers 100% in orde zijn. De juiste bandenspanning zorgt niet alleen voor een betere wegligging, maar ook voor minder slijtage en een gunstig brandstofverbruik. 

Banden wisselen

WANNEER DE WINTERBANDEN WISSELEN?

Elk seizoen stelt andere eisen aan banden. Goede banden zijn cruciaal voor de manier waarop de auto reageert in een noodsituatie. Bij hogere temperaturen zorgen zomerbanden voor een betere remweg en de minste kans op slijtage. Zodra de temperatuur onder de 7 graden Celsius zakt, bieden winterbanden meer grip. Zo langzamerhand stijgen de temperaturen weer en kunnen de winterbanden worden ingewisseld voor de zomerbanden. Voor een optimale verkeersveiligheid is het van belang dat u op tijd de banden van uw auto laat wisselen. U kunt hiervoor terecht bij onze een van onze werkplaatsen. 

Een deskundig (en vrijblijvend) advies 

Heeft u nog geen afspraak gemaakt voor het wisselen van de banden? Een afspraak maakt u eenvoudig met onze werkplaatsplanner. Wilt u banden opslaan of winterbanden (met of zonder velgen) aanschaffen. Wij kunnen u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden en kosten. Neemt u daarvoor (telefonisch) contact met ons op.

Winterbanden vs zomerbanden

 

Een winterband is voornamelijk ontwikkeld om de wegligging, de grip op zowel droog als nat wegdek te verbeteren, zodra de buitentemperatuur onder de 7 graden Celcius daalt. Naast een ander profiel verschilt de winterband ook in het soort rubber. 

Het rubber van een zomerband wordt harder bij een temperatuur van minder dan 7 graden, waardoor je minder grip op de weg hebt. Het rubber van winterbanden blijft, bij een temperatuur van minder dan 7 graden, elastischer. 

Zomerbanden blijven noodzakelijk, omdat winterbanden bij een temperatuur van boven de 7 graden sneller slijten. Wilt u elke dag op uw auto vertrouwen? Dan is het aan te raden de banden op tijd te wisselen. Meestal worden de winterbanden voor zomerbanden omgewisseld rond maart/april. 

Bandenopslag: zelf meer opslagruimte en geen vieze handen, kortom gemak

Maakt u nog geen gebruik van onze opslagservice? Of wilt u bij het wisselen direct gebruik maken van onze bandenopslagservice? Neem dan contact op met onze klantenservice via e-mail of vraag naar de mogelijkheden tijdens het telefoongesprek met een van onze collega's.

We reserveren dan een plek voor uw banden in ons bandenhotel. Uw banden worden dan onder de juiste omstandigheden, veilig opgeslagen.