APK Keuring? Maak 24/7 online een afspraak voor een snelle keuring

Je hebt bericht ontvangen van de RDW dat jouw auto gekeurd moet worden. Als autobezitter ben je verplicht er voor te zorgen dat jouw auto veilig is en voldoet aan de laatste milieu eisen. Wij zorgen ervoor dat jouw auto snel weer gekeurd is en dat je onbezorgd verder kan rijden. Doordat je gebruik kan maken van vervangend vervoer kan je de auto in de ochtend komen brengen en vervolgens gewoon verder gaan met de dag zoals je die gepland had. Maak 24/7 een afspraak bij een van onze vestigingen voor de APK keuring.

Vervangend vervoer
24/7 Een afspraak maken
Professionele service

Maak zelf online een afspraak

Afspraak maken

Vervangend vervoer bij Janssen Van Kouwen

Vervangend vervoer: een personenauto, bedrijfswagen of leenfiets

Bij Janssen Van Kouwen bieden wij vervangend vervoer aan. Als je een onderhoudsbeurt of reparatie laat uitvoeren, kan je kiezen voor een gratis leenauto. Bij andere werkzaamheden kan je gebruik maken van het vervangend vervoer tegen een kleine vergoeding. Zo kan je gewoon jouw dagelijkse bezigheden blijven uitvoeren. Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de gratis leenfiets. Deze fietsen zijn ideaal voor korte afstanden en zijn een goed milieuvriendelijk alternatief.

Werkplaats Janssen Van Kouwen

2 Maanden voor de vervaldatum laten keuren kan zonder dat de interval wijzigt

Bij ons kan je al 2 maanden voor de officiële APK datum een afspraak maken. Dit is handig als je niet wil wachten tot de APK definitief vervalt. Op deze manier is jouw auto op tijd gekeurd en als blijkt dat er meer werk uitgevoerd moet worden, dan is daar nog tijd voor. Het is goed om te weten dat de volgende APK datum gewoon zal plaats vinden in dezelfde maand zoals nu is aangegeven, maar dan een of meerdere jaren later. Voorkom dus stressvolle situaties en laat de APK tijdig uitvoeren.

Veelgestelde vragen over de APK keuring

Wij staan voor jouw veiligheid en helpen je bij het keuren van jouw auto zodat deze weer voldoet aan alle wettelijke eisen. Soms ontvangen we vragen van klanten. Wellicht dat jij wat aan de antwoorden op die vragen hebt. Daarom sommen we de belangrijkste hieronder op:

Wat is een APK-keuring?

Een APK-keuring (eigenlijk zit het woord keuring, al in de afkorting (Algemene Periodieke Keuring) is een periodieke technische controle die elke auto (niet ouder dan 30 jaar) in Nederland moet ondergaan. De keuring is verplicht en wordt door ons uitgevoerd (wij zijn dan ook een erkend APK-keuringsstation). Tijdens de keuring worden onder andere de remmen, verlichting, banden, uitstoot van de motor en stuurinrichting gecontroleerd. Als alle onderdelen voldoen aan de gestelde eisen, krijgt de auto een APK-keuringsrapport.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

Wil je veilig blijven rijden dan is het belangrijk om een geldig APK keuringsbewijs te hebben. Je ontvangt van de overheid een bericht wanneer jouw voertuig gekeurd moet zijn, je kan deze datum ook terugvinden op de website van de RDW. Als je weet hoe oud jouw auto is (dit staat onder andere op het kentekenbewijs), dan kan je hieronder zien wat de interval is:

Benzine auto of elektrische auto van na 1 januari 2005)

  • De eerste keuring vindt plaats wanneer de auto 4 jaar oud is
  • De tweede keuring vindt plaats wanneer de auto 6 jaar oud is
  • De derde keuring vindt plaats wanneer de auto 8 jaar oud is
  • De keuringen daarna vinden jaarlijks plaats

 

Diesel of LPG auto's

  • De eerste keuring vindt plaats wanneer de auto 3 jaar oud is
  • De keuringen daarna vinden jaarlijks plaats


Benzine auto of elektrische auto van voor 1 januari 2005 (maximaal 30 jaar) )

  • De eerste keuring vindt plaats wanneer de auto 3 jaar oud is
  • De keuringen daarna vinden jaarlijks plaats

 

Auto's van 30 jaar of ouder)

  • De keuring dient om het jaar te worden uitgevoerd


Auto's uit 1960 (of ouder)

  • De auto hoeft niet meer gekeurd te worden

Wat moet ik doen als mijn auto de APK-keuring niet doorstaat?

Voorafgaand aan de officiële keuring controleren wij jouw auto. Na het uitvoeren van de controle weten we of de auto goed gekeurd zal worden of niet. Als blijkt dat er onderhoud nodig of dat er reparaties uitgevoerd moeten worden, dan nemen we contact met je op. We bespreken de werkzaamheden en daarbij behorende kosten. Na akkoord, gaat onze monteur aan het werk en zorgt ervoor dat je auto wel goed gekeurd wordt.

Hoe lang duurt de keuring?

De keuring duurt niet lang. Echter kan het zijn dat onze monteur nog werkzaamheden aan de auto moet uitvoeren zodat deze goedgekeurd wordt. Als daar bijvoorbeeld nieuwe onderdelen voor nodig zijn, dan bestellen we deze in de ochtend en ontvangen die later op de dag. Na goedkeuring kan er een steekproef komen vanuit de RDW. Zij sturen dan een monteur langs, welke controleert of wij ons werk goed hebben gedaan. Dit gebeurd niet vaak, maar kan voorkomen. Daarna kan je de auto komen ophalen. Dit alles duurt maximaal één dag. In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat een onderdeel niet snel geleverd kan worden, we nemen dan altijd contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Gelukkig hebben we goede leveranciers en hebben we een groot magazijn en komt dit niet vaak voor.

Wat gebeurd er wanneer de APK is verlopen?

Het kan voorkomen dat je te laat opmerkt dat de auto gekeurd moet worden. Als de APK-datum al verlopen is, mag je niet meer rijden met de auto. Niet alleen loop je het risico een boete te krijgen, maar ook ben je niet verzekerd. Jouw auto is tenslotte niet meer verkeersveilig. Neem in dit geval telefonisch contact met ons op: [telefoonnummer]. Wij kunnen dan de planning controleren en zien waar jouw auto het snelst gekeurd kan worden. Ook kunnen wij de auto komen ophalen om deze naar de garage te brengen.

Hoe laat moet ik mijn auto brengen?

Wij verzoeken je de auto tijdig in de ochtend te brengen. Zo hebben we de tijd om jouw auto te controleren, eventueel onderdelen te bestellen en eventuele werkzaamheden uit te voeren. Dit doen we het liefst allemaal in één dag.

Wanneer kan ik mijn auto weer ophalen?

Wij bellen je wanneer de auto weer klaar staat. In de meeste gevallen is dit op dezelfde dag en in uitzonderlijke gevallen later, maar uiteraard nemen we ook dan contact met je op.

Kan ik alleen online een afspraak maken?

Zeker niet. Wij hebben veel collega's voor je klaar staan, die je telefonisch kunnen helpen met het maken van een afspraak voor de APK keuring. Je kan ze bereiken (tijdens kantooruren) op: 085 - 053 00 30. Buiten kantooruren kan je altijd terecht via onze online werkplaatsplanner.