Opel navigatie updaten

Body

Opel Navigatie zorgt voor extra comfort. Zo wordt u netjes verteld wanneer u waarheen moet navigeren. Uw navigatie moet daarvoor wel up-to-date zijn. Wij raden daarom een software-update aan personenauto's en voor de Navi 80 IntelliLink (Vivaro, Movano).

Uw Opel Navigatie zorgt voor extra comfort. Zo wordt u netjes verteld wanneer u waarheen moet navigeren. Soms merkt u dat bijvoorbeeld een rotonde niet ingetekend is. Niet rampzalig en zeker te overzien, maar wat nu als er een compleet knooppunt ontbreekt? Dergelijke onvolledigheden zorgen helaas regelmatig voor onveilige situaties en veel stress in uw Opel.

Opel navigatie

VOORKOM ONVEILIGE SITUATIES & BESPAAR BRANDSTOF

U twijfelt over de route op de navigatie omdat deze niet correspondeert met de verkeersborden boven de weg en neemt op het laatste moment de afslag. Achteraf blijkt dat u de juiste afslag heeft genomen, gelukkig! In alle haast was u echter vergeten de richtingaanwijzer te gebruiken waardoor de auto rechts van u moest uitwijken. Bedenkt u eens hoe gevaarlijk een dergelijke situatie kan zijn.

Een up-to-date Opel navigatie zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar draagt ook bij aan extra rijcomfort. U kunt de navigatie namelijk weer vertrouwen, een zorg minder! Er wordt continue gewerkt aan een betere infrastructuur en indien de navigatie up-to-date is weet u zeker dat u de kortste route rijdt en dat is ook nog eens milieuvriendelijker.

UW NAVIGATIE SOFTWARE UPDATEN (2021)

 

Is er een update beschikbaar voor uw Opel? Waar bestel ik deze en kan ik deze zelf installeren? Zomaar wat vragen wij antwoord op gaan geven. Natuurlijk kunt u de navigatie ook door ons laten bijwerken. Bij vragen belt u (tijdens kantooruren) met: 085 053 00 30. Onze collega’s kunnen u adviseren en helpen bij het installeren.

 DE MEEST RECENTE UPDATES (UPDATE: 2021)

Hieronder laten wij u zien of er een update beschikbaar is voor uw Opel, hoe u deze kunt bemachtigen en hoe deze zelf kunt installeren. Natuurlijk kunt u de navigatie ook door ons laten bijwerken. Bij vragen belt u (tijdens kantooruren) met: [tel]. Onze collega’s kunnen u adviseren en helpen bij het installeren.

Navi 5.0 IntelliLink

- Opel Crossland X - 2017
- Opel Crossland - 2021
- Opel Grandland X - 2017

Nieuwste kaartversie

- 20.0.0 (februari 2021)

Nieuwste firmware versie

- 21.08.84.12 van december 2020

Multimedia Navi & Multimedia Navi Pro

- Grandland X Hybrid & Hybrid 4 - 2020
- Corsa F - 2020
- Combo E - 2019
- Vivaro C - 2019

Nieuwste kaartversie
- 9.0.0 (Van maart 2021)

Nieuwste firmware versie
- 42.03.31.03 - Van november 2020

__________________________________________________________________________________________

UPDATES ZOEKEN & DOWNLOADEN

Sinds kort heeft Opel een website gelanceerd waarmee u zelf eenvoudig kunt zien of er een navigatiesysteem update beschikbaar is voor uw Opel. Door enkel uw model en bouwjaar in te voeren ziet u snel wat de nieuwste versie is en ook kunt u deze direct zelf aanschaffen en installeren. Wilt u hier zelf geen tijd aan kwijt zijn? Maak dan een werkplaatsafspraak de update wordt professioneel geüpdatet.

TIP: indien nodig, wordt er op onderstaande website ook aangegeven hoe u de huidige versie van uw systeem kunt opzoeken.

Of bel: 085 - 053 00 30

Helaas worden niet alle modellen weergegeven op de website van Opel. Als u toch wilt weten of er een update beschikbaar is voor uw Opel, belt u: 085 - 053 00 30.

 

Connected Navi pack plus

ZELF HET NAVIGATIESYSTEEM BIJWERKEN

Hieronder leest u meer over het updaten van uw Opel navigatie.

Updaten met de usb stick of sd kaart vraagt om de nieuwste Opel software
Bij het updaten met de USB stick en SD kaart dient uw Opel voorzien te zijn van de laatste Opel software. Is dat niet het geval dan kunnen wij de update voor u uitvoeren.

OPEL UPDATES OP EEN USB-STICK

Met de bestelde USB-stick (met de meest recente update) kunt u het navigatiesysteem als volgt bijwerken:

 • Ontkoppel apparaten zoals mobiele telefoons, USB-sticks en andere mobiele gegevensdragers voordat u gaat installeren.
 • Zet de motor van uw voertuig niet uit tijdens de gehele kaartupdate. Je kan een geplande rit gebruiken die over bekende wegen gaat om de update uit tevoeren. Gebruik het navigatiesysteem alleen als de verkeersomstandigheden het toestaan om deze veilig te gebruiken. In het belang van de veiligheid kan het zinvol zijn om te stoppen voordat u het navigatiesysteem gebruikt.
 • Steek de USB-kaartstick in een willekeurige USB-aansluiting van het infotainmentsysteem of van de centrale console.
 • Het navigatiesysteem herkent de USB als kaartupdate en vraagt of u wilt updaten.
 • Druk op “Update” om het updaten te starten. In het scherm van het navigatiesysteem verschijnt de melding dat “Navigatie” en “Weer” tijdens het updaten niet beschikbaar zullen zijn.
 • Druk op “Doorgaan”. Het systeem begint nu met updaten.
 • 7 Even geduld alstublieft.
 • Zet de motor in geen geval uit en verwijder ook de USB-stick niet, voordat de procesbalk 5% heeft bereikt.
 • Iedere onderbreking voordat 5% is bereikt, zal onherstelbare schade tot gevolg hebben.
 • Zodra “Update voltooid” verschijnt, zal het systeem opnieuw opstarten.
 • Zodra het “Startscherm” verschijnt, kunt u de USB-kaartstick verwijderen en de bijgewerkte navigatie- en weerfuncties gebruiken.
Onder andere geschikt voor: Navi 900 Intellilink, Navi 950, Navi 650 West, Navi 650 East, Navi 4.0 Intellilink, Navi 5.0 Intellilink. Controleer altijd vooraf welke versie u nodig heeft via de hierboven vermelde link.

OPEL UPDATES OP EEN CD OF DVD

Indien u een CD of DVD heeft besteld en ontvangen, dan update u de navigatie als volgt:

 • Start de auto
 • Voer de CD of DVD in
 • De display geeft aan dat er een update beschikbaar is
 • Selecteer 'Installeren', uw navigatie wordt nu bijgewerkt
 • Wacht tot de update klaar is, onderbreek de installatie niet
Onder andere geschikt voor: CD60, CD70, DVD90, DVD100, CD500 en DVD800. Controleer altijd vooraf welke versie u nodig heeft via de hierboven vermelde link.

OPEL UPDATES OP EEN SD-CARD

De navigatieupdates welke worden geleverd op een SD-Card dienen niet geïnstalleerd te worden. De kaart vervangt de oude kaar en blijft permanent in de auto zitten.

Onder andere geschikt voor: Touch & Connect en TomTom. Controleer altijd vooraf welke versie u nodig heeft via de hierboven vermelde link.

JANSSEN VAN KOUWEN HELPT U GRAAG BIJ HET UPDATEN

Heeft u geen zin of tijd om uw systeem te updaten? U kunt in onze werkplaatsplanner aangeven dat u de navigatie wilt laten bijwerken tijdens het uitvoeren van een onderhoudsbeurt.