Opel maakt elektrische mobiliteit bereikbaar

Body

Zesde generatie van Opel Corsa gaat volledig elektrisch! Ontdek meer.

De aandrijflijn van de Corsa-e combineert emissievrij rijden met een hoge mate van rijplezier. De elektromotor levert een vermogen van 100kW (136pk) en een koppel van 260Nm. Het duurt slechts 2,8 sec2 om vanuit stilstand naar 50 km/u te accelereren. De acceleratie van 0 naar 100 km/u is in 8,1 sec2 mogelijk.

corsa-e-header

Toptechnologie

De Corsa-e wordt geleverd met technologie en assistentiesystemen die vooral in hogere segmenten te vinden zijn. Zo zijn de koplampen met adaptieve IntelliLux LED® matrix verlichting voor het eerst leverbaar in deze klasse. In de koplampen zitten in totaal 16 LED-units die afzonderlijk van elkaar worden aangestuurd. Een gavanceerde high-res frontcamera registreert de verkeerssituatie en op basis daarvan wordt de lichtbundel van de IntelliLux LED® matrix koplampen zodanig aangepast dat die tegenliggers niet verblindt.

De frontcamera herkent ook verkeers- en matrixborden en toont de geldende maximumsnelheid op het digitale instrumentenpaneel. Andere assistentiesystemen in de nieuwe Corsa zijn er in de vorm van radarondersteunende Adaptive Speed Control en Flank Guard, dat deukjes en krassen op de flanken helpt voorkomen. Side blind-spot Assist en een variëteit aan parkeerhulpsystemen zijn ook beschikbaar.

Connectiviteit

Het vooruitstrevende karakter van de nieuwe Corsa komt ook tot uiting in de multimediasystemen. Het systeem Multimedia Navi met een 7-inch touchscreen en Multimedia Navi Pro met 10-inch touchscreen bieden de nieuwe ‘Opel Connect’-telematicadienst. Waardevolle functies als Live Navigation met real-time verkeersinformatie en directe verbinding met pechhulpdiensten en Emergency Call zorgen voor extra gemoedsrust bij de bestuurder.

1 Voorlopige gegevens, volgens WLTP testmethode. EG typegoedkeuring en Certificate of Conformity zijn nog niet beschikbaar. Voorlopige cijfers kunnen afwijken van officiële typegoedkeuringsdata.
2 Voorlopige cijfers