O-Team Zafira life is extreme bus!

Body

Coole looks, hoogwaardige techniek, superluxe interieur

Iedereen kent de bus waarmee The A-Team zich in de jaren tachtig in de gelijknamige tv-serie verplaatste. De showauto O-Team Zafira Life is op die beroemde bus van The A-Team geïnspireerd. Gaaf ding, toch?

Tienduizenden Opel-fans zijn ook dit jaar weer naar het Opel-Treffen in het Duitse Oschersleben getrokken. Daar konden ze behalve klassieke Opels en de speciale 120 Jaar-modellen ook de nieuwe Opel Zafira Life bewonderen. Maar dat is nog niet alles: Opel presenteerde ook de showauto O -Team Zafira Life. 

opel-minded-opel-o-team-zafira-life-foto

Opel Special Vehicles

De O-Team Zafira Life – de O staat natuurlijk voor Opel – is gebouwd door het team van Opel Special Vehicles. Dit team produceert show- en reclameauto’s en koos voor de O-Team-auto de zespersoons Zafira Life in de meest luxueuze uitvoering.

opel-minded-opel-o-team-zafira-life-foto2

Knipoog

De O-Team Zafira Life heeft diverse details met een knipoog naar de bus in de tv-serie. Kijk bijvoorbeeld naar de grote wielen, de beugels voorop en de grote spoiler. Ook het kleurenschema valt lekker op: fel neon-geel, wit en donkerblauw. Deze kleuren komen ook terug in het interieur.

opel-minded-opel-o-team-zafira-life-foto3

Insignia GSi

Stickers op de ruiten, een unieke dakspoiler, dorpelverbreders, een uitlaat in OPC-design en sportstoelen uit de Insignia GSi maken het feest compleet. Verder heeft deze stoere bus een ingebouwde geluidsmodule waaruit een V8-motorgeluid klinkt.

opel-minded-opel-o-team-zafira-life-foto4

Power

Bij dit sportieve uiterlijk hoort natuurlijk ook een beetje power. Onder de motorkap ligt een 2,0-liter dieselmotor met 177 pk (130 kW) en 400 Nm trekkracht, gekoppeld aan een achttrapsautomaat.

opel-minded-opel-o-team-zafira-life-foto5

Goedgekeurd

En er is meer: hij is ook verlaagd en voorzien van luchtvering, voorremmen met vier zuigers en remschijven met een diameter van 380 mm, lichtmetalen 20-inch BBS-wielen en Michelin Cup 2-banden voor een betere wegligging. Alle aanpassingen zijn goedgekeurd voor op de openbare weg. Liefhebbers kunnen deze bus dus repliceren.