Nieuwe Opel Vivaro onthult!

Body

De derde generatie van de maatstaf in het lichte bedrijfswagensegment komt ook als volledig elektrische variant in 2020.

Opel vivaro1

Opel onthult de nieuwe Opel Vivaro, de opvolger van de huidige Vivaro. De volledig elektrische variant staat gepland voor 2020! De highlights op rij:

 • Opel Zafira Life is nieuwe generatie MPV
 • Nieuwe Opel Vivaro zeer kostenefficiënt en flexibel in te richten
 • Drie carrosserie- en drie lengtevarianten
 • Maximaal 6,6 m3 laadcapaciteit, 1.400 kg laadvermogen en 2.500 kg trekgewicht
 • Leverbaar met elektrisch bedienbare schuifdeuren, uitgebreide reeks rijhulpsystemen en multimedia met real-time navigatie
 • Nieuwe Vivaro vanaf september leverbaar bij Janssen Van Kouwen
 • Volledig elektrische variant gepland voor 2020

De nieuwe, derde generatie Opel Vivaro staat in de startblokken voor een succesvolle entree in de groeiende markt voor middelgrote bestelwagens. Sinds de introductie van de eerste generatie in 2001 heeft de Vivaro een sterke reputatie opgebouwd. Er zijn wereldwijd circa een miljoen exemplaren geproduceerd. Met drie verschillende lengtevarianten en talrijke innovatieve technologieën is de nieuwe Opel Vivaro nog beter berekend op zijn taak. De expertise van Opel is niet onopgemerkt gebleven: Opel wordt verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling van lichte bedrijfswagens voor Groupe PSA in zijn geheel.

Opel vivaro

PLATFORMS

De nieuwe Vivaro is te bestellen vanaf eind februari en arriveert tegen het einde van de zomer bij de Nederlandse dealers. Het nieuwe model is gebaseerd op een state-of-the-art platform en biedt een uitgebreide reeks voorzieningen, die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van gebruikers. De Vivaro is er als Gesloten Bestelwagen, Dubbele Cabine met maximaal zes zitplaatsen en Platform Cabine voor verschillende soorten opbouw. Tevens zal de Vivaro voor het eerst in drie lengtevarianten worden aangeboden: 4,60 meter, 4,95 meter en 5,30 meter. In de langste variant kunnen objecten tot 4,02 meter veilig worden vervoerd dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel.

De versie met een laadcapaciteit van 6,6 kubieke meter biedt een laadvermogen van 1.400 kg, ofwel 200 kg meer dan zijn voorganger. Het maximale trekgewicht van 2.500 kg is zelfs 500 kg hoger. De Vivaro is met 1,90 meter niet de hoogste in het segment, maar hiermee past hij wel in parkeergarages en -kelders waar hogere bestelwagens doorgaans niet kunnen komen.

STABILITEIT EN VEILIGHEID

Optimale stabiliteit en grip op alle soorten ondergrond – zoals modder, zand en sneeuw – is verzekerd dankzij het geavanceerde tractiecontrolesysteem IntelliGrip. Ook is een versie beschikbaar met een grotere bodemvrijheid en extra bodembescherming – ideaal voor werkzaamheden op bijvoorbeeld bouwplaatsen. Bovendien wordt de Vivaro leverbaar met vierwielaandrijving van de gerenommeerde specialist Dangel.

Brede achterportieren en dito schuifdeuren aan weerszijden zorgen voor perfecte toegang tot de laadruimte. De schuifdeuren zijn bovendien voor het eerst elektrisch te open met een voetbeweging richting de sensoren.

De nieuwe Opel Vivaro rijdt en voelt als een personenauto. Systemen als een Head-up display, 180 graden achteruitrijcamera, Forward Collision Alert en Automatic Emergency Braking zorgen voor een ontspannen rit. Dankzij de ergonomische zitpositie bevinden alle bedieningselementen zich perfect binnen handbereik. De Vivaro wordt ook leverbaar met de modernste infotainmentsystemen.

Opel Vivaro binnenkant

ELEKTRIFICATIE

De nieuwe Vivaro is het volgende hoofdstuk in het strategische meerjarenplan PACE!, dat is gericht op investeren in groeisegmenten met hoge volumes. In 2020 wordt het aanbod van de Vivaro uitgebreid met een volledig elektrisch aangedreven variant. Daarmee zet Opel de eerste stap op weg naar elektrificatie van het bedrijfswagenaanbod. De elektrische Vivaro is ideaal voor kortere ritten in dorpen en buitenwijken en voor de ‘last-mile’ distributie van goederen in stedelijk gebied.

LENGTEVARIANTEN

Groupe PSA is Europees markleider op het gebied van lichte bedrijfswagens. Dankzij een gezamenlijk te gebruiken voertuigplatform kan Opel de Vivaro in drie lengtevarianten aanbieden. De compactste versie van 4,60 meter lang is uitzonderlijk wendbaar en heeft een opmerkelijk korte draaicirkel van 11,3 meter. De standaard laadinhoud bedraagt 4,6 m3 en kan worden uitgebreid tot 5,1 m3 dankzij de FlexCargo doorlaadmogelijkheid onder de passagiersstoel. Hierdoor kunnen objecten van maximaal 3,32 meter lengte worden meegenomen.

De lengtevarianten van 4,95 en 5,30 meter hebben een laadinhoud van respectievelijk 5,8 en 6,6 m3. Dankzij FlexCargo kunnen objecten van maximaal 3,67 of 4,02 meter lengte worden vervoerd. Het interieur heeft talrijke opbergvakken en verandert in een handomdraai in een mobiel kantoor. De rugleuning van de passagiersstoel is eenvoudig plat te leggen en dan heeft de bestuurder een ‘tafeltje’ tot zijn beschikking.

HOOGWAARDIGE TECHNOLOGIE

Dankzij de veelvoud aan verstelmogelijkheden is de bestuurdersstoel met lendensteun en armleuning net zo comfortabel in te stellen als bij een personenauto. Door de ongebruikelijk grote hoeveelheid assistentiesystemen in deze bedrijfswagenklasse is ook het veiligheidsniveau vergelijkbaar met dat van een personenauto.

De Vivaro is leverbaar met onder meer een Head-up Display – uniek in dit segment – waarmee de belangrijkste voertuiginformatie voor de bestuurder zichtbaar, terwijl de ogen op de weg gericht blijven. De optionele camera- en radarsystemen leveren informatie voor:

Vivaro merk
 • Lane Keep Assist
 • Traffic Sign Recognition
 • Drowsiness Alert, dat de bestuurder waarschuwt en adviseert om een pauze te nemen na twee uur non-stop te hebben gereden
 • Adaptive Cruise Control, die eventueel de snelheid vermindert om een veilige afstand tot de voorligger aan te houden
 • Forward Collision Alert, dat twee keer waarschuwt als een frontale botsing dreigt
 • Automatic Emergency Braking, dat met behulp van een remingreep helpt een aanrijding te voorkomen of de impact daarvan te verminderen
opel vivaro binnenkant

De Vivaro komt met sensoren die de bestuurder tijdens parkeren waarschuwt voor naderende obstakels aan de voor- en achterzijde en in de dode hoek. Afhankelijk van het uitrustingsniveau wordt het beeld van de achteruitkijkcamera weergegeven in de binnenspiegel of op het beeldscherm van het infotainmentsysteem.

INFOTAINMENT

De infotainmentsystemen Multimedia Radio en Multimedia Navi Pro bieden een 7,0-inch touchscreen en smartphone-integratie via Apple CarPlay en Android Auto (zodra door Google gelanceerd in Nederland). Multimedia Navi Pro biedt tevens navigatie met Europakaart in 3D-weergave.

De aantrekkingskracht van de nieuwe Opel Vivaro is niet alleen te danken aan het laadvermogen en de grote hoeveelheid technologie, maar ook aan de moderne motoren en transmissies, waaronder een 8-traps automaat. Daarmee staat de Vivaro garant voor een uiterst efficiënt verbruik.

ONDERHOUDSINTERVAL

Verder dragen ook de onderhoudsintervallen tot 50.000 km bij aan de gunstige bedrijfskosten. De hooggeplaatste koplampen en de bescheiden dakhoogte van 1,90 meter verlagen bovendien het risico op schades. Dit alles maakt de nieuwe generatie Opel Vivaro een van de meest kostenefficiënte en praktische bedrijfswagens op de markt.

Heeft u vragen, neem dan contact op met een van onze Janssen Van Kouwen verkoopadviseurs.