Nieuwe Opel Mokka

Body

Een nieuw gezicht, 100% elektrisch en klaar om alles te veranderen.

 

opel-minded-opel-mokka-logo-foto

Nieuwe Mokka


De nieuwe Opel Mokka is een feit! Intensieve testwerkzaamheden met de nieuwe generatie Opel Mokka, op de openbare weg zijn gestart. De testexemplaren hebben nog camouflage en zijn uitgerust met een volledig elektrische aandrijflijn. Niet zonder reden. Want de batterij-elektrische variant van de nieuwe Mokka is vanaf de verkoopstart al beschikbaar. De productie vangt aan in het vierde kwartaal van 2020. De levering aan klanten start begin 2021. De testauto’s hebben opvallende camouflage: een grote gele ‘K’ op groen-zwarte graphics. De ‘K’ verwijst naar Mokka.

Geen ‘X’ meer


De tweede generatie Opel Mokka neemt afscheid van de ‘X’ in de naamgeving. Bij de eerste generatie - geïntroduceerd in 2012 - was die nog wel aanwezig. De Mokka X was een absolute bestseller, onder meer dankzij de combinatie van een stoer design en compacte afmetingen. De nieuwe Opel Mokka bouwt voort op die kwaliteiten.

header Opel

Nieuwe designtaal


De nieuwe Opel Mokka oogt nog altijd compact en robuust, maar nu op een meer progressieve en moderne manier. De compacte crossover is nog meer afgestemd op gebruik in de stad. Hij is efficiënter, ruimer en gewaagd. En leverbaar met elektrische aandrijving, direct vanaf de verkoopstart. Behalve een batterij-elektrische aandrijflijn zal de nieuwe Mokka ook verkrijgbaar zijn met een efficiënte verbrandingsmotor.

Nieuwe stijl typeaanduiding

Jawel, Opel-modellen die in het vervolg geïntroduceerd gaan worden, krijgen allemaal de naam voluit geschreven en centraal gepositioneerd op de achterkant. Daarnaast laat Opel aanduidingen over het type aandrijflijn weg. Opel kiest voor eenvoud. Direct leesbaar voor iedereen, zonder afleidende toevoegingen over de motorversie en het uitvoeringsniveau. De nieuwe Mokka heet gewoon Mokka of Mokka met de kleine ‘e’ toegevoegd als het de elektrische versie betreft. Want die komt ook: een volledig elektrische versie van de Mokka: de Mokka-e. Opel introduceert voor de nieuwe typeaanduiding ook een sierlijk nieuw lettertype. De nieuwe Mokka is het eerste model van Opel dat zijn naam midden op de achterklep draagt, direct onder Opels merkembleem, de beroemde Opel Blitz.De nieuwe generatie van de Opel Mokka is ons eerste model dat ontworpen is volgens onze nieuwe designfilosofie. Verwacht daarbij vooral een ‘less is more’-benadering.

Opel-Mokka

Opel Pure Panel


Ook het interieur is klaar voor de toekomst. De Opel Mokka beschikt als eerste auto ooit van het vooruitstrevende Pure Panel. Het Pure Panel is een digitale 'cockpit' die bestaat uit brede displays die naadloos in elkaar overlopen in een horizontaal informatieformat. Het Pure Panel maakt veel van de knoppen en schakelaars die je in een traditionele auto zou vinden overbodig. De cockpit biedt de nieuwste digitale technologie en toont de meest essentiële informatie voor de bestuurder, zoals het management van de energie in de batterij van de elektrische Mokka, zonder afleidende visuele prikkels. Over elk klein detail is nagedacht. Het doel was niet om 'gewoon' een groot scherm te bouwen maar om de ultieme balans tussen digitalisering en intuïtieve bediening te bewerkstelligen. Dit zorgt ervoor dat zoektochten door lange en ingewikkelde submenu's verleden tijd zijn en dat jij je kunt focus op wat echt belangrijk is; de sublieme rijervaring.

Opel

Opel Vizor 

De volledig nieuwe Opel Mokka is het eerste model met het nieuwe familiegezicht van Opel. Onder leiding van Mark Adams, vicepresident Opel Design, is een opvallende en uitgesproken voorzijde ontworpen: de Opel Vizor. Geïnspireerd op het beschermende vizier van een integraalhelm wordt het familiegezicht gekenmerkt door de grille, het merklogo en de koplampen die op vloeiende wijze in één module zijn samengebracht. 

Het front van de iconische Opel Manta is de belangrijkste inspiratiebron geweest voor het nieuwe familiegezicht van Opel. Voor de nieuwe Mokka hebben de ontwerpers de grille van de Manta letterlijk opnieuw uitgevonden met dubbele koplampen op een zwarte ondergrond, omlijst met een dunne verchroomde rand.

De viziervormige grille van de nieuwe Mokka strekt zich in één vloeiende lijn uit en versterkt de visuele breedte van de auto. Het front bevat minder afzonderlijke onderdelen en decoratie die de focus op het strakke paneel met geïntegreerde koplampen verstoort. Het puristische, met precisie vormgegeven Opel ‘Blitz’ merklogo is centraal op het front geplaatst. Samen met de nieuwste generatie IntelliLux LED® matrix koplampen – een hoogtepunt in dit segment – zorgt de voorzijde voor een hoogtechnologische uitstraling. De Opel Vizor wordt de komende jaren een kenmerk van alle Opel-modellen met als doel de techniek in de voorkant van de auto te clusteren.

header Opel

Tot wel 120 kilo lichter

Ten opzichte van de vorige generatie is de nieuwe Mokka tot wel 120 kg lichter dan de vorige generatie, met nagenoeg dezelfde wielbasis en wielafmetingen. Het batterijpakket van de 100% elektrische Opel Mokka-e is laag in de bodemsectie gemonteerd, zodat een zeer laag zwaartepunt ontstaat. De zeer wendbare crossover arriveert begin 2021 bij jouw Janssen Van Kouwen.

Opel CEO Michael Lohscheller over de nieuwe Mokka

“Ik heb de ontwikkeling van de nieuwe Mokka in de afgelopen 2,5 jaar zeer aandachtig gevolgd en ben trots op deze nieuwe Opel, die direct vanaf de verkoopstart met elektrische aandrijving wordt aangeboden. Ik beloof dat de nieuwe Mokka een van de spannendste auto’s in onze rijke historie zal zijn. De tweede generatie Mokka toont aan waar Opel vandaag en in de toekomst voor staat; de auto verandert de perceptie van ons merk. Onze engineers hebben nog veel belangrijk werk te doen, maar ik kijk ernaar uit om de nieuwe Mokka binnenkort te mogen presenteren.”

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de nieuwe Opel Mokka, blijf ons dag volgen op onze social media kanalen en op janssenvankouwen.nl.