Beste van Opel 2019

Body

Terugblikken en vooruitkijken: Opel volop in beweging! 

Opels motto: de mobiliteit van de toekomst voor iedereen bereikbaar maken

  • 120 jaar autoproductie: aantrekkelijke modellen en toptechniek voor iedereen
  • Zesde generatie rijplezier: de nieuwe Opel Corsa is dynamischer dan ooit
  • Elektro-offensief: na Corsa-e en Grandland X Plug-in Hybrid volgt Vivaro-e
  • Nieuwe modellen: Zafira Life, Astra, Insignia en lichte bedrijfswagens
opels

2019 was een dynamisch jaar voor Opel. Een elektro-offensief is ingezet met de wereldpremière van de eerste batterij-elektrische Corsa in de geschiedenis van Opel en de Grandland X Plug-in-Hybrid. Andere nieuwe, efficiënte, praktische en dynamische modellen zijn de Zafira Life, de Astra en de vernieuwde bedrijfswagens Vivaro en Movano. Opel houdt ook het komende jaar het tempo erin. De nieuwe Insignia beleeft zijn wereldpremière al begin januari. De reeks nieuwe modellen passeert de revue in de speciale video ‘Best of Opel 2019’.

Van 120 jaar autoproductie naar een geëlektrificeerde toekomst

Het afgelopen jaar vierde Opel 120 jaar autoproductie. Klassiekers als de Opel GT, de Manta, de Corsa A, de Kadett en de Kapitän zijn in de schijnwerpers gezet, maar ook veel aansprekende nieuwe modellen. De nieuwe Astra is afgelopen zomer – als 5-deurs en als Sports Tourer – gepresenteerd als meest efficiënte model ooit. En de zesde generatie van de Corsa is er zowel met verbrandingsmotor als – voor het eerst – volledig elektrisch.

Event Opel

Michael Lohscheller, de CEO van Opel, heeft beloofd dat Opel elektrisch gaat. Dat begon met de wereldpremière van de nieuwe Corsa-e op de IAA in Frankfurt in september. En zoals Jürgen Klopp, wereldwijd voetbaltrainer van het jaar en internationaal Opel-ambassadeur, opmerkte over e-mobiliteit: “Het is leuk om erover te praten, maar het is nog veel leuker om met de Corsa-e te rijden. Hij is sportief, efficiënt en – met een actieradius van 337 km volgens WLTP1 – zeer geschikt voor dagelijks gebruik. De nieuwe Corsa werd bovendien door de lezers van Auto Bild gekozen tot ‘Zakelijke auto van het jaar’. En de internationale vakjury van de AUTOBEST-verkiezing koos de Corsa en Corsa-e tot ’Best Buy Car of Europe 2020’.

Opel hybride

Ook verscheen het afgelopen jaar de eerste plug-in hybride van Opel, de vierwielaangedreven Grandland X Hybrid4 (gemiddeld verbruik volgens WLTP2: 1,3-1,4 l/100 km, CO2-emissie 29-32 g/km; volgens NEDC3: 1,5-1,6 l/100 km, 34-36 g/km). Tot 2021 introduceert Opel niet minder dan acht geëlektrificeerde volumemodellen en tegen 2024 is er van elk model een geëlektrificeerde versie.
 

Cora-e Rally

Bijna klaar voor de start is de nieuwe Corsa-e Rally. Opel onderwerpt eerste batterij-elektrische rallyauto in de geschiedenis momenteel aan allerlei duurtests en zal voor de ADAC Opel e-Rally Cup 2020-2021 klaar zijn. Een levend bewijs van het feit dat elektromobiliteit heel opwindend kan zijn.

Opel Zafira Life, Movano, Vivaro en Combo

De Zafira Life is een ruime personenbus met maximaal negen zitplaatsen die Opel lanceerde onder het motto ‘Iedereen verdient de beste plaats’. De Opel Zafira Life is de ideale auto voor (grote) gezinnen met een actieve lifestyle, die niet meer willen kiezen tussen veelzijdigheid enerzijds en plezier en ontspanning anderzijds, maar van beide willen genieten.

Het beste voor iedereen – dat geldt ook voor het geheel vernieuwde gamma lichte bedrijfswagens van Opel: de Movano, de Vivaro en de Combo zijn flexibel, efficiënt en modern. Opel biedt momenteel het jongste gamma lichte bedrijfswagens op de markt.

Net zo spannend en opwindend als 2019 wordt 2020. Volgend jaar verschijnt de Vivaro-e als eerste elektrische Opel bedrijfswagen. En begin januari beleeft de nieuwe Insignia op de autosalon van Brussel zijn wereldpremière. Hij is nog scherper gelijnd, nog dynamischer en met de beste verlichtingstechnologie in zijn segment, is de nieuwe Insignia ook nóg veiliger.

Opel
[1] Genoemde cijfers zijn vastgesteld volgens de WLTP-testprocedure (Richtlijn (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151). De werkelijke actieradius kan hiervan in de praktijk afwijken en is van diverse factoren afhankelijk, zoals de rijstijl, omstandigheden op de weg, de buitentemperatuur en het gebruik van de verwarming, airconditioning of voorverwarming in de auto.
[2] De genoemde actieradius, verbruiks- en CO2-emissiewaarden zijn vastgesteld volgens de WLTP-testprocedure (Richtlijn (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151). Afwijkingen van de weergegeven cijfers en van de gehomologeerde waarden zijn mogelijk.
[3] De genoemde actieradius, verbruiks- en CO2-emissiewaarden zijn vastgesteld volgens de WLTP-testprocedure en teruggerekend naar NEDC-waarden om vergelijking met andere voertuigen mogelijk te maken. (Richtlijn (EG) 715/2007 en (EU) 2017/1151). Afwijkingen van de weergegeven cijfers en van de gehomologeerde waarden zijn mogelijk.