Opel Grandland X Hybrid4

Body

Eerste plug-in hybride met AWD en 300 pk van Opel.

De eerste plug-in hybride van Opel is een feit! Zijn naam: Opel Grandland X Hybrid4. De Grandland X Hybrid4 vormt het topmodel van Opels SUV-familie en combineert kracht en praktische bruikbaarheid met een extreem laag brandstofverbruik. 

Belangrijke feiten op een rij:

  • 300 pk en AWD (All Wheel Drive)
  • Vier rijmodi: Electric, Hybrid, AWD en Sport
  • Lithium-ion batterij volledig opgeladen in 1 uur en 50 minuten
  • Optioneel verkrijgbaar met zwarte motorkap voor onderscheidend karakter 
glx-hybrid

Aandrijflijn

De aandrijflijn van de Grandland X Hybrid4 bestaat uit meerdere componenten. Een 200 pk sterke 1.6 liter turbobenzinemotor die speciaal is aangepast voor hybride technologie. Daarbij komen twee 109 pk sterke elektromotoren, een AWD-systeem en een 13,2 kWh lithium-ion batterij. De eerste elektromotor zorgt samen met de verbrandingsmotor voor de aandrijving van de voorwielen via een geëlektrificeerde 8-traps automaat. De tweede elektromotor en het differentieel zijn geïntegreerd in de elektrisch aangedreven achteras zodat op verzoek vierwielaandrijving ontstaat.

De verbrandingsmotor werkt bij middelhoge en hogere snelheden, terwijl bij lagere snelheden de elektromotoren in werking treden. Volgens de WLTP-testcyclus haalt de Opel Grandland X Hybrid4 een volledig elektrisch rijbereik van 50 kilometer. 

Eigen karakter

De Grandland X Hybrid4 heeft de keuze uit vier rijmodi, te weten Electric, Hybrid, AWD en Sport. Dankzij de verschillende rijmodi kan de bestuurder het karakter eenvoudig aanpassen naar smaak. In de rijmodus Hybrid selecteert de auto automatisch de meest efficiënte aandrijvingsvorm. In de Electric modus kan er in stadscentra volledig elektrisch gereden worden. In de AWD-modus wordt de elektrisch aangedreven achteras geactiveerd voor maximale tractie op diverse soorten wegen.

Gebruiksgemak

Bij de ontwikkeling van Opels topmodel in de SUV-familie is gekeken naar gebruiksgemak. Zo is het oplaadpunt van de batterij met een 6,6 kW on-board lader ondergebracht aan de tegenovergestelde kant van de tankdop. Ook binnenin gaat er geen ruimte verloren. De batterij is onder de achterbank geplaatst, hierdoor gaat geen interieur- en bagageruimte verloren.

Opladen

De oplaadtijd is afhankelijk van het type lader. Als aanvulling op de laadkabel, om het voertuig thuis via een normaal stopcontact op te laden, biedt Opel de kabels standaard bij de auto aan om snel te laden bij publieke laadpunten en via een wallbox thuis. Met een publieke AC-laadpaal is de batterij ongeveer in 1 uur en 50 minuten volledig opgeladen. 

Om het opladen nog makkelijker te maken biedt de Grandland X Hybrid4 tal van diensten in samenwerking met Free2Move Services. Het aanbod bestaat onder meer uit een laadpas waarmee de bestuurder toegang heeft tot meer dan 85.000 laadpunten in Europa. Ook een reisplanner die de beste routes voorstelt op basis van actieradius behoort tot de mogelijkheden. Met de connected navigatie van het Navi 5.0 IntelliLink infotainmentsysteem vindt u eenvoudig de weg naar het door u gekozen laadstation, of natuurlijk de weg naar uw volgende bestemming.