De kleine beurt voor jouw auto, alles wat je moet weten

Het is weer tijd voor de kleine beurt aan jouw auto. Alhoewel de kleine beurt minder intensief en kostbaar is dan de grote beurt, is deze niet minder belangrijk. Hieronder lees je alles over waarom een kleine onderhoudsbeurt belangrijk is, wanneer je die het beste kunt laten uitvoeren en waar je verder op moet letten. Natuurlijk kan je ook direct een afspraak maken of een (vrijblijvende) offerte aanvragen

APK Gratis bij onderhoudsbeurt
Originele onderdelen met 12 maanden garantie
Gratis vervangend vervoer
km
Ik ontvang graag een offerte voor de volgende werkzaamheden *

Heb je nog vragen?
Lees hieronder alles over de kleine beurt bij Janssen Van Kouwen. Heb je na het lezen nog vragen en/of opmerkingen gebruik dan het contact formulier of bel: 085 053 00 30. Wij helpen je graag snel weer op weg.

Waarom de onderhoudsbeurten (zoals de kleine beurt) zo belangrijk is

Het goed onderhouden van de auto zorgt voor: een langere levensduur, betere conditie en lagere onderhoudskosten. Tenslotte worden onderdelen gecontroleerd en/of vervangen, vloeistoffen zoals olie ververst en daarmee voorkom je slijtage en schade aan de auto. Bij de kleine onderhoudsbeurt worden vooral de slijtagegevoelige onderdelen gecontroleerd en/of vervangen. Dat maakt deze beurt dan ook direct zo belangrijk. Tenslotte kost het repareren van schade veroorzaakt door slecht of geen onderhoud veel meer geld. 

Werkplaats Janssen Van Kouwen

Het uit laten voeren van de kleine beurt en reparaties bij een erkende dealer zoals Janssen Van Kouwen zorgt voor extra zekerheid. Zo wordt er gewerkt met betrouwbare materialen en ontvang je altijd vooraf een deskundig advies. Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in goed opgeleide monteurs en kan er daarom garantie worden afgegeven. Bij Janssen Van Kouwen profiteer je ook nog eens van gratis vervangend vervoer. Lees hieronder meer over de kleine onderhoudsbeurt aan jouw auto.

Wanneer is het tijd voor de kleine beurt?

Het is niet eenvoudig aan te geven wanneer het tijd is voor een kleine beurt. Elk automerk hanteert eigen standaarden als het gaat om onderhoudsbeurten. Daarnaast hebben de kilometerstand, het aantal kilometers dat je rijdt en de leeftijd van jouw auto ook veel invloed op de interval.

Werkplaats Janssen Van Kouwen

In het instructieboekje van de auto wordt de aanbevolen interval van jouw automerk beschreven. Daarnaast kan je in het onderhoudsboekje (mits up-to-date) zien wanneer de auto voor het laatst een kleine of grote beurt heeft gekregen en wat voor beurt dat was. Heb je geen inzicht in de onderhoudsgeschiedenis. Ga dan uit van het volgende schema:

  • Kleine beurt: elk jaar of na 15.000 kilometer
  • Grote beurt: om de 2 jaar of na 30.000 kilometer

Als je dat schema aanhoudt weet je zeker dat de auto goed wordt onderhouden.

Wat wordt er gecontroleerd bij een kleine beurt?

Bij een kleine beurt worden 45 essentiële punten gecontroleerd. Hieronder slechts een paar werkzaamheden die worden verricht bij het uitvoeren van werkzaamheden:

  • Olie vervangen
  • Oliefilter vervangen
  • Controleren van verlichting, claxon, gordels, ruitensproeiers, vloeistoffen en airbags
  • Controle van banden en remmen
  • Motor controle op lekkage

Wat kost een kleine beurt voor jouw auto

Helaas is er ook nu geen makkelijk antwoord. Dit komt doordat er (veel) verschil zit in de kosten voor de benodigde onderdelen/vloeistoffen. Ook is het ene merk/model makkelijker te onderhouden dan een ander waardoor de kosten ook weer lager zijn. Omdat dat de kosten variëren kan je het beste een persoonlijke offerte voor jouw specifieke auto opvragen.