Melding: olie verversen of spoedig olie verversen, wat nu?

Body

Niet direct beginnen met het bijvullen van olie. U krijgt de melding ‘olie verversen of spoedig olie verversen in uw dashboard’ te zien doordat de kwaliteit (levensduur).

olie verversen

Melding: olie verversen of spoedig olie verversen, wat nu?

Niet direct beginnen met het bijvullen van olie. U krijgt de melding ‘olie verversen of spoedig olie verversen in uw dashboard’ te zien doordat de kwaliteit (levensduur) van de olie achteruit is gegaan, het gaat dus niet om de hoeveelheid olie.

“Ik had de melding nog niet verwacht…”

De olie is bedoeld om alle onderdelen in de motor te smeren. Olie heeft een beperkte houdbaarheid doordat de smeerfunctie in de olie langzaam afneemt. Op een bepaald moment smeert deze dus niet meer voldoende en vergroot de slijtage in uw motor. Om u daarop te wijzen ontvangt u een waarschuwing in uw dashboard.

We horen regelmatig van klanten dat ze slechts een x aantal kilometer hebben gereden of dat de auto pas 1 jaar oud is. Moeten zij dan nu al de olie verversen? Ja, de kwaliteit neemt af door het gebruik. Dat is onder andere afhankelijk van het aantal gereden kilometers, type motor en rijststijl.

motorolie spoedig verversen

Kom in 2 stappen te weten wat de kwaliteit/levensduur van de olie is

Het is belangrijk om te controleren wat de kwaliteit van de olie is. Dit kunt u eenvoudig bekijken via het menu van de software in uw auto. Volg daarvoor onderstaande stappen:

  • Selecteer het MENU door op de richtingaanwijzer drukken
  • Draai aan het stelwiel om het item ‘RESTERENDE LEVENSDUUR OLIE’ te selecteren

De resterende levensduur wordt aangeduid in procenten.

Melding: motorolie spoedig verversen, wat nu?

Wanneer het systeem heeft berekend dat de gebruiksduur van de motorolie is verstreken, verschijnt de melding ‘Motorolie spoedig verversen’ in het dashboard. Laat de motorolie en het oliefilter binnen een week of 500 km. (wat het eerst voorkomt) vervangen tijdens een onderhoudsbeurt (waarbij de olie wordt ververst).

Heeft u vragen over de melding: motorolie verversen of motorolie spoedig verversen? Neem dan gerust contact met ons op: 035 52 888 52. Direct een afspraak inplannen? Dat kan natuurlijk ook: